Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Μελιτζάνες και πιπεριές σε κόκκινη σάλτσα


Αυτό το διάστημα έχουμε πολλές πιπεριές και μελιτζάνες, που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε με το σωστό τρόπο και να τις γευόμαστε όλο τον χειμώνα!!

Παίρνουμε λοιπόν 2 κιλά πιπεριές και 2 κιλά μελιτζάνες.
Πλένουμε τα λαχανικά μας και τις μεν πιπεριές αφού βγάλουμε τους σπόρους τις κόβουμε κατά μήκος και δε τις μελιτζάνες σε φέτες.

Μπορούμε είτε να τις τηγανίσουμε είτε να τις ψήσουμε στον φούρνο.

Το βασικό όμως είναι να κάνουμε μια υπέροχη σάλτσα ντομάτα! Παίρνουμε λοιπόν 4 κιλά ντομάτες και τις πολτοποιούμε.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε μεγάλη κατσαρόλα λάδι και 5 σκελίδες σκόρδα. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες αλάτι, πιπέρι και 4 κουταλιές ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και μετά ρίχνουμε τα ψημένα ή τηγανισμένα μας λαχανικά.

Έχουμε αποστειρώσει τα γυάλινα βάζα και σιγά σιγά βάζουμε ζεστό αυτό που φτιάξαμε. Κλείνουμε τα καπάκια και γυρνάμε ανάποδα τα βάζα από τη μεριά των καπακίων για να φύγει ο αέρας.

Τέλος, τις φυλάμε σε ξηρό και σκιερό μέρος!

Καλή επιτυχία!!!!

1 σχόλιο: